Storytelling

«Åpne opp hjertedøra.»

Inviter og fortell historien om virksomheten.

Det kan bli et hyggelig møte som skaper kontakt og gir nye vennskap.

Etter hvert blir det kanskje en ny kunde?

Historiefortellinger i Nord-Norge

Alle virksomheter har en historie som kan utvikles og fortelles. 

Vårt ønske er å synliggjøre bedrifters fortelling ved å lage et budskap som forklarer produktene og synliggjør tjenester på en enkel og forståelig måte.

Vi liker å være sammen med våre kunder, for først å bli kjent og lære om produktene eller tjenestene. På denne måten kan vi forstå, og klare å velge det rette budskapet. Noe som er viktig når vi finner ordene til storyen som skal utvikles.  Når vi har knadd lenge nok på innholdet, kommer den gode historien gradvis frem. Deretter lager vi en plan for hvordan den kan formidles, slik at fortellingen når inn til de menneskene bedriften ønsker å kommunisere med. Utviklingen av en slik grunnleggende fortelling gjør det enklere med utforming av markedsstrategi, og lettere å nå målgruppene.

De fleste innkjøpere vil lytte til historiefortellingen til virksomheter som har produkter eller tjenester som dekker relevante behov eller gir forbedringer i egen prosess. En god story gir også gjenklang hos interesserte forbrukere.»


Økologisk landbruk på Øverstua Gård

Øverstua Gård er er en liten produsent av økologiske grønnsaker i Troms. Her dyrkes grønnsaker basert på en holistisk tilnærming. Hvor gårdens totale ressurser blir utnyttet i et helhetlig samspill, for å få verdens friskeste, knasende og sprø grønnsaker. Denne historien er viktig for eieren å synliggjøre på nettsiden og i  de små fortellingene på sosiale medier. I vårt arbeid med storytellingen, er dette ønsket vektlagt både i design, tekst og bilder. Målsettingen er å få frem gårdens økologiske produkter, samt formidle et synspunkt på hvordan dyrking av grønnsaker kan gjennomføres  basert på regenerative prosesser i et arktisk landbruk.  



Produksjon av Bivrost på Aurora Spirit Destillery

I alle tider har mennesker undret seg over det mektige nordlyset. Våre norrøne forfedre omtalte nordlyset som Bivrost, den skjelvende brua mellom menneskene på jorda og Åsgård, gudenes verden. 

Historien om Bivrost har blitt til utgangspunktet for utviklingsarbeidet til Aurora Spirit Destillery AS i Lyngen. Historiefortellingen er blitt til mer enn en liten story eller grunnfortelling, men er selve forklaringen til merkevaren Bivrost og Verdens Nordligste Destilleri.  

Norsk produsenter av alkohol har et lovverk som begrenser mulighetene for markedsføring, men historien om merket Bivrost leverer. Mens vi venter på whiskyen som ligger trygt lagret på eikefat i militære bunkere ytterst i Lyngenfjorden, finner tusenvis av flasker med Bivrost Gin, Bivrost Vodka og Bivrost Akevitt veien ut i verden. Og de første gullmedaljer er høstet for både gin og whisky.


Fortellingen om Molta

Molter i Nord-Norge

Fra de første menneskene bosatte seg i nord etter at isen forsvant for over 10 000 år siden, har moltebær vært en livsviktig del av kostholdet. Den lille frukten, som er så godt tilpasset livet nord for Polarsirkelen, er full av beste sort vitamin C. Molta er Nord-Norges gull.

Les mer om hvordan det nordnorske gullet blir markedsført av Siss Heidi hos «Molta», en liten matprodusent på den vakre Rolvsøya i Vest-Finnmark. Hun bor med familien på den fine øya som ligger lengst mot nord ved ishavet, og her finnes både råvarer og produksjonslokaler.


Fortellingen om Reisa AS

Gjennom fortellinger om ingredienser eller bedriftens plass i naturens kretsløp får kundene en forståelse av produktene. Historiefortellingen gjør at kundene blir bedre kjent med menneskene som jobber der.

Det lille tettstedet Nordreisa i Nord Troms er et perfekt utgangspunkt for et lite, lokalt bærkokeri som tapper siruper på små flasker og heller gelè av viltvoksende bær på glass. På et historisk sted i bygda har Reisa AS etablert et mottak for bær. På det lille bærkokeriet på 69° nord kokes håndplukkede multer, blåbær, tyttebær og krekling på tradisjonelt vis. De har en flott hyllerekke av bær på glass!

Linda serverer gjerne sirup fra Reisa sammen med gode historier.


Et nytt oppdrettseventyr -  Norsk Kveite Fortellinger om fisken i norsk kulturhistorie

«Kveite, Gudefisk, Hellefisk, Balda, Balduska….».  Kjært barn har mange navn. Men hvor kommer ulike navnene på den samme fisken fra? 

Om man tar seg tid til å lete i vår rike kulturarv dukker det opp en utrolig fortelling som er nært knyttet tro og overtro i vår norske kysthistorie og fiskeslag. Historiefortellingen viser hvordan gammel tro og kultur lever videre hos kystbefolkningen etter overgangen til kristendommen fra norrøn gudedyrkelse. Les om hvordan gamle ritualer for å temme naturkreftene har levd en hemmelig liv i språket og på helleristningene i Nord-Norge. Og kanskje du kan bli inspirert til å prøve noen nye fiskeoppskrifter?

Siri har arbeidet med utvikling av oppdrettskveite og var sentral i utviklingen av historiefortellingen, merkevarebyggingen og markedsintroduksjonen av denne flotte oppdrettsfisken i flere eksportmarkeder. 

Kveite