Storytelling

«Det å fortelle historier er som å åpne opp hjertedøra og inviterer  mennesker inn.»

Historiefortellinger i Nord-Norge

« Alle virksomheter kan fortelle sin historie. Vi hjelper til med å formulere et budskap som forklarer  bedriften og produktene på en enkel og forståelig måte ved å velge de rette ordene.  Markedsføring er ikke vanskelig."

Når vi har utviklet den gode historien lager vi en plan for hvordan den kan formidles slik at man når inn til de menneskene bedriften ønsker å møte. 

De fleste vil lytte til historiefortellere som har noe interessant på hjertet. Fordi  en god historiefortelling gir ny kunnskap til den som lytter.»


Økologisk landbruk på Øverstua Gård

Putt in tekst her om øverstua.Produksjon av Bivrost på Aurora Spirit

I alle tider har mennesker undret seg over det mektige nordlyset. Våre norrøne forfedre omtalte nordlyset som Bivrost, den skjelvende brua mellom menneskene på jorda og gudenes verden, Åsgård. 

Historien om Bivrost har blitt til utgangspunktet for utviklingsarbeidet til destilleriet AuroraSpirit AS i Lyngen. Historiefortellingen er blitt til mer enn en liten story eller grunnfortelling, men er selve forklaringen til merkevaren Bivrost og Verdens Nordligste Destilleri.  

Norsk produsenter av alkohol har et lovverk som begrenser mulighetene for markedsføring, men historien om merket Bivrost leverer. Mens vi venter på whiskyen som ligger trygt lagret på eikefat i militære bunkere ytterst i Lyngenfjorden, finner tusenvis av flasker med Bivrost Gin, Bivrost Vodka og Bivrost Akevitt veien ut i verden. 


Fortellingen om Molta

Molter i Nord-Norge

Fra de første menneskene bosatte seg i nord etter at isen forsvant for over 10 000 år siden, har moltebær vært en livsviktig del av kostholdet. Den lille frukten, som er så godt tilpasset livet nord for Polarsirkelen, er full av beste sort vitamin C. Molta er Nord-Norges gull.

Les mer om hvordan det nordnorske gullet blir markedsført av Siss Heidi hos «Molta», en liten matprodusent på den vakre Rolvsøya i Vest-Finnmark. Hun bor med familien på den fine øya som ligger lengst mot nord ved ishavet.


Fortellingen om Reisa AS

Gjennom fortellinger om ingredienser eller bedriftens plass i naturens kretsløp får kundene en forståelse av produktene. Historiefortellingen gjør at kundene blir bedre kjent med menneskene som jobber der.

Det lille tettstedet Nordreisa i Nord Troms er et perfekt utgangspunkt for et lite, lokalt bærkokeri som tapper siruper på små flasker og heller gelè av viltvoksende bær på glass. På et historisk sted i bygda har Reisa AS etablert et mottak for bær. På det lille bærkokeriet på 69° nord kokes håndplukkede multer, blåbær, tyttebær og krekling på tradisjonelt vis. De har en flott hyllerekke av bær på glass!

Linda serverer gjerne sirup fra Reisa sammen med gode historier.


Fortellinger om Norsk Kveite i nordnorsk kulturhistorie

«Kveite, Gudefisk, Hellefisk, Balda, Balduska….». 

Kjært barn har mange navn. Men hvor kommer ulike navnene på den samme fisken fra? 

Om man tar seg tid til å lete i vår rike kulturarv dukker det opp en utrolig fortelling som er nært knyttet tro og overtro i vår norske kysthistorie og fiskeslag. Historiefortellingen viser hvordan gammel tro og kultur lever videre hos kystbefolkningen etter overgangen til kristendommen fra norrøn gudedyrkelse. Les om hvordan gamle ritualer for å temme naturkreftene har levd en hemmelig liv i språket og på helleristningene i Nord-Norge. Og kanskje du kan bli inspirert til å prøve noen nye fiskeoppskrifter?

Kveite